Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΒΟΛΤΣΗ στην Pella TV 11-10-17


ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΒΟΛΤΣΗ ΜΕΛΛΟΥΣ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ " ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

          

 Σε τηλεφωνική του συνέντευξη που παραχώρησε  στις 11-10-17 στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Pella TV ο Σωκράτης Βόλτσης εκφράζοντας τις θέσεις της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ " : 
Αναφέρθηκε στα πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης -Πέλλας μέσω Γιαννιτσών σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο καθώς και στο γεγονός ότι αυτή μπορεί να αποτελέσει τμήμα της ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ πράγμα που δήλωσε και ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χ.Σπίρτζης που συμμετείχε στην εκδήλωση που έγινε στα Γιαννιτσά στις 3-10-2017. 

 Xαρακτήρισε τις ελευταίες εξελίξεις ως μία "κατάσταση δημιουργικής στασιμότητας" αφού τα βήματα που γίνονται είναι πολύ αργά ώστε δέκα χρόνια μετά την εκπόνηση της Μελέτης Σκοπιμότητας να αναμένουμε ακόμη και σήμερα την επικαιροποιησή της που ούτε κι αυτή δημοσιοποιήθηκε όπως αναμενόταν την ημέρα της εκδήλωσης και αναβλήθηκε για ένα μήνα μετά.

 Αντιπαρέβαλλε ακόμη το κόστος της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης -Πέλλας μέσω Γιαννιτσών που σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας του 2008 φθάνει τα 161 εκ.ευρώ (ενώ κατά την επανεκτίμηση του καθηγητή του Α.Π.Θ. Χ.Πυργίδη το Φεβρουάριο του 2017, δεν ξεπερνά τα 150 εκ.ευρώ ).με το αντίστοιχο των παρακάμψεων ύψους 230 εκ.ευρώ καθώς και τη μεταξύ τους δυσανάλογη ανταποδοτικότητα. 

Επισήμανε την αναγκαιότητα προτεραιότητας του σιδηροδρομικού δικτύου και της πολιτικής δέσμευσης στα πλαίσια ενός χρονοδιαγράμματος για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών ώστε το έργο υλοποίησης να αποκτήσει επιτέλους μελετητική ωριμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.