Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΝ.ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Συνάντηση της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ» με την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά με θέμα την υλοποίηση της Προαστιακής Σιδηροδρομικής Σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Π.Ε. Πέλλας, μέσω Γιαννιτσών και προέκταση στην Αλμωπία, έγινε την Πέμπτη 5-1-2017 στο Διοικητήριο της Έδεσσας, παρουσία και του Περιφερειακού Συμβούλου Πέτρου Ζέρζη.

Η κ. Αηδονά αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της σύνδεσης για την ασφαλή μετακίνηση των εκατοντάδων καθημερινά μετακινούμενων εργαζόμενων καθώς και στα πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν όχι μόνο για την κοινωνία και την οικονομία της Πέλλας αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ανέφερε ακόμη πως " ίσως, είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για τον προγραμματισμό και σχεδιασμό ενός τέτοιου έργου. Απαιτείται, όμως, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να προκύψουν τα θετικά αποτελέσματα που όλοι προσδοκούμε».

Ο κ. Ζέρζης τόνισε την ανάγκη της υποστήριξης της προσπάθειας της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο και από τους Βουλευτές για την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών, κυρίως στο μέτωπο του ΟΣΕ για να ενταχθεί το έργο στον δεκαετή σχεδιασμό και να υλοποιηθεί καθώς και ότι " πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και η κουλτούρα που έχουμε ως κοινωνία για τη χρήση του σιδηρόδρομου ως μέσο μετακίνησης".

Από τη μεριά της πρωτοβουλίας πέρα από την ταύτιση με την τοποθέτηση της κ. Αηδονά για τα πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν τονίσθηκε πως το φιλικό πεδινό ανάγλυφο και η απουσία εμποδίων ελαχιστοποιούν το χρόνο και το κόστος κατασκευής της σύνδεσης- 162 εκ.€ σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας του 2008-καθώς και ο διαπεριφερειακός και υπερτοπικός χαρακτήρας της ως τμήμα της ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ.

             

                                 

                                                                     
                                                                                   
     





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.