Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ

                             ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Στις ράγες η «σιδηροδρομική Εγνατία» κόστους 5 δισ. ευρώ




Της Μαρίας Μόσχου (εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" 16-11-2016 )
"Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα από τα πιο φιλόδοξα project του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, η σιδηροδρομική Εγνατία με κόστος τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που έχει εξαγγελθεί εδώ και δεκαετίες, ωστόσο το τεράστιο κόστος του αλλά και ο χρόνος περάτωσής του το έχει οδηγήσει στις καλένδες.   "περισσότερα"   εδώ



Στό παραπάνω δημοσίευμα γίνεται λόγος για ανάπτυξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας η οποία περιλαμβάνει τη σύνδεση με την Καλαμπάκα και το θεσσαλικό δίκτυο από τη μία και τη σύνδεση με το νέο λιμάνι της Καβάλας από την άλλη.

Όμως, αγνοείται πλήρως η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Πέλλας μέσω Γιαννιτσών αν και γίνεται αόριστη αναφορά σε "νέα χάραξη" από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κοζάνη και τα Γρεβενά που εκτός από τη σπουδαιότητά της ως προαστιακή περιφεριακή σύνδεση μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μέρος της Σιδηροδρομικής Εγνατίας συντομεύοντας κατά πολύ το χρόνο μετάβασης όχι μόνο στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Κοζάνη-Ηγουμενίτσα αλλά και προς τα δυτικά Βαλκάνια.


Δημοσιεύουμε παρακάτω τούς συνοδευτικούς χάρτες της "ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΡΟΔΡΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" πού ολοκληρώθηκε το Μαϊο του 2008 ,όπου είναι ορατή η παραπάνω συντόμευση αφού παρακάμπτεται το τόξο Θεσσαλονίκη-Πλατύ-Βέροια-Έδεσσα μήκους 120 χιλιομέτρων, καθώς και απόσπασμα από την παραπάνω μελέτη.

Ακόμη,το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" (27-6-2009) όπου γίνεται σαφής αναφορά για διέλευση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας από τα Γιαννιτσά στη διαδρομή Καβάλα-Θεσσαλονίκη -Κοζάνη, όπως προβλεπόταν στο τότε αντίστοιχο φιλόδοξο project του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών.




                                                            ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ 
                             ΤΗΝ "ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ  ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ
                            ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"







                      








                                                           
                        " Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ " : ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.